Rinichiul lu’ Nelu

Am urmarit ieri o emisiune pe TVR1, ‘ Ne vedem la tvr’, in care se discuta despre donarea de organe, legal sau la negru. Pe scurt povestea e cam asa: un adolescent in varsta de 16 ani, fiul afaceristului Tomaso Petrescu, are nevoie de un transplant de rinichi. Omul de afaceri a gasit un donator si i-a promis ca-i ofera 15.000 de euro pentru un rinichi. Sotia donatorului nu vrea sa-l lase pe Nelu – donatorul –  sa faca acest lucru, Nu pentru ca intra la inchisoare daca-si vinde rinichiul la negru, ci pentru ca ‘ ei sunt crestini si ea nu concepe asa ceva’. Bun, cum de a ajuns Nelu sa vrea sa-si doneze rinichiul? Ei bine, nu o face pentru ca are o inima mare si nu-si mai incape in piele de bunatate, ci pentru ca are maaare nevoie de  bani. In loc sa-si caute un loc de munca, atat el cat si sotia lui, Nelu a ales calea cea mai simpla, cu toate ca se ‘auto-rablageste’ si poate intra la inchisoare.

Printre invitati era si un avocat, care a incercat cu finete sa le dea ideea sa faca transplantul legal, iar banii sa-i revina lui Nelu sub forma de ajutor social din partea afaceristului. Dar Tomaso o tine pe-a lui sus si tare si arunca ironii gratuite in stanga si-n dreapta. Si povestea se complica! Mama baiatului intra in peisaj: o mama denaturata care a plecat in urma cu 10 ani in Canada, unde si-a facut o noua familie, este sunata de un operator al emisiunii si abia atunci afla ca baiatul are nevoie de un transplant de rinichi. Desi a fost sunata cu cateva zile inainte de emisiune (care e transmisa in direct), si a spus ca ia primul avion catre Romanica, la emisiune nu apare si nu se stie daca a venit sau nu. Si emisiunea se termina si toata povestea ramane in pom. Ba nene, cum sa vrei sa-ti dai rinichiul unui necunoscut pentru ca n-ai bani sa-ti faci casa la tara? Eu sunt de parere ca sotia lui Nelu a jucat un rol de mironosita ca sa incerce sa stoarca mai multi bani de la omul de afaceri; cum adica ea e crestina si de aceea nu este de acord sa i se dea saracului baiat sansa la o viata normala?! De cand nu mai au voie crestinii sa faca fapte bune?

Si mai am o intrebare: cine naiba a invitat-o pe Narcisa Suciu sa dea sfaturi? Hai, inteleg un doctor, un avocat, un psiholog..dar Narcisa Suciu?!

2 thoughts on “Rinichiul lu’ Nelu

  1. bai sandrino, vazui si eu emisiunea, sau, ma rog, m-am scarbit de la inceput si apoi nu am mai suportat idiotenia. partea aia a emisiunii e o mare facatura, tu nu ti-ai dat seama ?! povestea aia nu e adevarata, e scornita sau cel mult inflorita dupa o intamplare cu mai putine detalii picante. mironosita aia de nevasta a mai aparut pe la tv, cred ca e actrita. bai si mie mi s-a parut ca jucau un teatru monstru, nu am suportat efectiv sa ma uit(cu toate ca mamaie era interesata :)) ) deci si prin urmare, nu te mai uita la toate prostiile :))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s