O cafea de 119 lei

Am visat că mă certam cu un nene urât, gras şi foarte încăpăţânat. Şi era chiar o ceartă serioasă, nu ca orice discuţie pe un ton mai ridicat. Am ajuns într-un local (încăpere invadată de fum de ţigări, multă lume pe scaune şi în picioare, barul amplasat în centru, în formă de pătrat) şi am cerut o cafea cu lapte. Nu m-a deranjat deloc când bărbatul acela, barmanul, m-a pus pe mine să-mi fac cafeaua. Scandalul s-a pornit când am cerut nota.. Ce să vezi, o cafea de 119 lei! Îmi aduc aminte că am luat foc instantaneu şi am început să ţip la el “cum să mă taxezi atât de mult pentru o cafea pe care eu mi-am făcut-o? CUM??!”.

S-a enervat şi umflatu’ şi a început să ţipe la mine să-i dau banii şi tot aşa până i-am dat o palmă. Punctul culminant. A vrut să mă lovească şi el (s-ar fi pornit o bătaie pe cinste, pun pariu) dar eu am luat-o la fugă în jurul barului, dărâmând scaunele în urma mea doar-doar să nu mă prindă. Şi am alergat, şi am alergat şi mă tot răsteam la el că a greşit nota, el nu şi nu, vroia banii.

Mai ceva ca în desene animate am alergat prin tot barul, lovind oamenii din jur şi tot aruncând cu scaune în spate. Deodată decorul s-a schimbat: m-am găsit printre raioanele unui hypermarket, dar de grăsan tot n-am scăpat. Măcar acum aveam şi locuri unde mă puteam ascunde. Din păcate acesta a fost un vis fără sfârşit. Nu ştiu daca i-am plătit omului cafeaua ultra-scumpă sau dacă m-a snopit el în bătaie pentru că la ora 11 şi ceva m-a trezit motanul. Cerşea atenţie, ca de obicei.

Oare cum se “traduce” visul ăsta?

3 thoughts on “O cafea de 119 lei

  1. Imi si imaginez un maraton veritabl printre mese si scaune, eventual pe muzica din Benny Hill. Sandra cu mainile in aer, tipand isterica, iar grasul impiedicandu-se de propriile sireturi.
    Creca visul s-ar traduce prin: GET MORE FUCKIN’ SLEEP!!! You’re goin nuts!

  2. Cred ca ai anticipat ca au sa aduca si la noi cafeaua din excremente de pisica. e 190 de lei ceasca, close enough, Nostradamus ;))

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s