1 Decembrie la Alba Iulia

Anul acesta am avut ocazia sa merg de 1 Decembrie la Alba Iulia, locul unde s-a infaptuit Marea Unire de la 1918. Am mai trecut o singura data prin acest mic oras, cand aveam 12 ani, dar am stat prea putin (si nici nu ne-au povestit profii ce si cum – eram in tabara prin apropiere).

This slideshow requires JavaScript.

Am ajuns aici in ajunul sarbatorii nationale. Am avut un soc cum am coborat din tren, din pricina temperaturii foaaarte scazute (parca -9 grade erau?). In ziua de 1 ne-am trezit dis de dimineata (e, hai, pe la un 9 juma’) si am pornit la drum, spre a ne minuna de festivitatile tipice evenimentului national. Am dat nas in nas si cu Ponta si Nastase. Au fost ceva huiduieli. Imbracata cu un pulovar si un fleece si un polar am asistat la prima ceremonie: schimbarea garzii de la Cetate. Ce mai, Palatul Buckingham sa moara de ciuda!

Inghesuiala tipic romaneasca nu a lipsit, dar de data asta pot spune ca a fost binevenita la frigul pe care l-am tras. Singurul lucru care m-a nelinistit a fost ca mi-au spus mai multe persoane sa am grija la buzunare in aglomeratie. Nici aici n-am scapat…

Eu personal am cinstit bucatica de istorie nationala cu (mult) vin fiert si voie buna, carnuri la gratar, jocuri de table si… dulcele grai ardelenesc ce m-o uns pe inima. Bată-ne Dumniezo, români să fim măcar o dată pe an.

One thought on “1 Decembrie la Alba Iulia

  1. uhhh…si uite asa m-ai facut sa-mi aduc aminte de multe..si sa spun”ce tareeee!!!!!!”…miss you:* by Pisi(remember me??:(..)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s